Logo StoneTeam uit Heusden Zolder - betonvloeren

De oplossing voor een vervuilde keldervloer

Na een lange, grauwe winter zijn ze eindelijk hier: de langverwachte zonnige dagen. Tijd om te ontspannen op het terras… Maar na de winter heeft je terras wat extra liefde nodig. Vervuiling, groenaanslag, mos en vlekken tekenen het beton. Als je merkt dat je terras ondanks alle inspanningen niet schoon wordt, is professionele hulp wellicht nodig. Wij bieden de oplossing: schuren, polijsten en impregneren, zodat je terras weer straalt en beschermd is voor de toekomst.

Als je merkt dat je, alle inspanningen ten spijt, je terras niet zuiver krijgt, kan het zijn dat het wat professionele hulp nodig heeft. Hiervoor kan je ons inschakelen: wij kunnen het terras schuren, polijsten en nadien impregneren. Zo wordt alle vuil verwijderd en beschermen we deze naar de toekomst toe. Onze werkwijze

Onze werkwijze

We komen steeds een keertje vrijblijvend langst. Dan bekijken we de staat van de beton van jouw terras objectief en geven we jou een juist advies en bezorgen nadien een correcte offerte. Bij akkoord, plannen we de werken in samenspraak in.

De dag van de behandeling halen we de vervuiling weg door middel van het wegschuren van een deeltje van de toplaag. Onze machines zijn uitgerust met speciale diamantschijven en we volgen een duidelijk procedé. Zo verwijderen we allereerst de vervuiling en nadien polijsten we de beton, zo creëren we het beste uitzicht mogelijk voor je betonvloer.

Eenmaal je beton gereinigd is, zullen we deze behandelen zodat jouw betonnen terras in de toekomst onderhoudsvriendelijker wordt. We verharden de betonvloer met een betonverharder en impregneren nadien ook met een betonbeschermer, die de vloer waterafstotend en resistenter tegen vlekken maakt.

Twee dagen na de behandeling is je betonnen terras klaar om te betreden en kan het genieten beginnen!

Jouw betonnen terras is nu onderhoudsvriendelijk en zorgenvrij. Om jouw behandelde terras in optimale conditie te houden, geven we hierbij ook enkele aandachtspunten mee.

De toestand na de renovatie

Reinig je betonnen terras na de winter heel eenvoudig met C² Maintenance en een schuurborstel met tampico vezels. Zo verwijder je de vervuiling het gemakkelijkst. Gebruik zeker geen hogedrukreiniger op je betonnen terras om dit te reinigen! Dit beschadigt de toplaag van de  beton.

Conclusie

Een behandeld terras is onderhoudsvriendelijk, maar niet onderhoudsvrij: als er bomen rond het terras staan, is het belangrijk dat je de bladeren die op je terras vallen, opgeruimd worden. Deze bevatten immers zuren die de impregnatie aantasten en lelijke vlekken achterlaten. Veeg gemorste producten zo snel mogelijk op. Indien er een zuur product op je terras terecht komt, zal dit je beton steeds aantasten. Denk hierbij aan azijn, citroen… Andere vlekken, bv. vetvlekken, kunnen soms nog in de beton trekken, maar zullen doorheen de tijd en met correct onderhoud, verdwijnen. Dit omdat de impregnatie verhindert dat de vlekken diep kunnen intrekken. Zorgeloos genieten van de mooie dagen gegarandeerd!