Logo StoneTeam uit Heusden Zolder - betonvloeren

De oplossing voor een vervuilde keldervloer

Wil je van je vervuilde keldervloer een functionele vloer maken? Wij hebben dé oplossing voor jou! In deze blogpost gaan we dieper in op onze renovatieprojecten, waarbij we vervuilde keldervloeren transformeren tot volwaardige vloeren. De vloeren worden niet alleen grondig gereinigd, maar ook professioneel geschuurd, gepolijst en geïmpregneerd.

De toestand voor de renovatie

Een keldervloer kan in de loop der jaren aanzienlijk vervuild raken, onder andere door de ophoping van vuil, vocht, schimmel, of door gebrek aan adequaat onderhoud. Dergelijke vloeren zien er niet alleen onaantrekkelijk uit, maar beperken ook het gebruik van de ruimte, aangezien de staat van het beton het volwaardig benutten ervan bemoeilijkt. Daarnaast kan een keldervloer in een nieuwbouwproject tijdens het bouwproces aanzienlijk vervuild raken door de hechting van slijk, cement, modder, enzovoort. Het dagelijks voorkomen van dergelijke vervuiling maakt het vaak lastig, zo niet onmogelijk, om deze onzuiverheden te verwijderen zonder de juiste materialen. Het herstellen van dergelijke ruimtes naar bruikbaarheid en aantrekkelijkheid vereist vaak professionele hulp.

Het renovatieproces

De renovatie van een keldervloer omvat diverse stappen om ervoor te zorgen dat de vloer niet alleen grondig gereinigd wordt, maar ook duurzaam en esthetisch wordt opgeknapt.

Het proces begint doorgaans met een grondige schuurbeurt om alle oppervlakkige vervuiling te verwijderen. Na het schuren wordt de vloer gepolijst, wat bijdraagt aan het creëren van een glad en glanzend oppervlak. Ten slotte ondergaat de vloer een impregnatieproces. Hierbij wordt een beschermend middel in de vloer aangebracht, wat de vloer verhardt en beschermt tegen vocht, vuil en slijtage. Deze impregnatie verlengt niet alleen de levensduur van de vloer, maar maakt deze ook onderhoudsvriendelijker.

De toestand na de renovatie

Na het doorlopen van al deze stappen zal de eerder vervuilde keldervloer zijn getransformeerd tot een schone, volwaardige vloer. Niet alleen zal de vloer er nu schoon en glanzend uitzien, maar hij zal ook veel aangenamer aanvoelen. Bovendien is de vloer nu aanzienlijk beter bestand tegen vuil en vocht, waardoor het onderhoud ervan aanzienlijk vereenvoudigd is.

Goed onderhoud is nu de sleutel tot het waarborgen van de levensduur van het gerenoveerde beton. Een toegewijde onderhoudsroutine zal het oppervlak beschermen en de levensduur ervan aanzienlijk verlengen. Bovendien kan het snel aanpakken van kleine problemen voorkomen dat deze in de toekomst uitgroeien tot grotere problemen.

Het is belangrijk om te beseffen dat beton van nature poreus is. Gebruik daarom beslist geen agressieve schoonmaakmiddelen, aangezien deze de impregnatie kunnen afbreken en het beton kunnen verzwakken. Daarnaast dien je alle zure producten ver uit de buurt van de betonvloer te houden, aangezien deze het beton kunnen beschadigen en permanente vlekken kunnen veroorzaken.

De toestand na de renovatie

Wij bieden bij elke behandeling of renovatie van beton een gratis staal aan van het onderhoudsproduct dat wij aanbevelen: C² Maintenance van Crete Colors Benelux. Dit is momenteel het enige product op de markt dat specifiek is ontwikkeld voor betonvloeren. Het reinigt niet alleen het beton, maar versterkt het ook bij elke poetsbeurt dankzij de lithium verharder die in het product is verwerkt. Hier vind je meer informatie over betononderhoud.

Conclusie

De renovatie van keldervloeren brengt aanzienlijke verbeteringen met zich mee: een voorheen onaantrekkelijke ruimte kan worden omgevormd tot een aantrekkelijke en bruikbare omgeving. Dit benadrukt dat met de juiste technieken en materialen zelfs de meest uitdagende projecten kunnen worden getransformeerd tot iets moois.

Overweeg je ook om je betonvloer te laten renoveren? Neem gerust vrijblijvend contact met ons op via het onderstaande formulier of stuur een e-mail naar info@stoneteam.be. We staan klaar om je te helpen en bieden graag een vrijblijvend plaatsbezoek aan om de vloer te beoordelen. Tijdens dit bezoek geven we een eerlijk en deskundig advies. Vervolgens stellen we een correcte, opnieuw vrijblijvende offerte op. Na goedkeuring van de offerte plannen we samen een datum voor de uitvoering van de werkzaamheden. We kijken ernaar uit om je te assisteren bij de renovatie van je betonvloer.